Afrondende werkzaamheden N205 Beinsdorp-Park Zwaansbroek

Delen via:   
13 / 06 / 2019

TenneT voert al enige tijd werkzaamheden uit voor de nieuwe 380 kV- hoogspanningsverbinding in Haarlemmermeer. Aannemer Volkerinfra R380 (VIR380) voert werkzaamheden uit in het gebied langs de N205/IJtochtzone-Beinsdorp tot en met Park Zwaansbroek.

Afronden en opruimen
De IJtochtzone tussen masten 187 en 196 is erg smal. Vanwege ieders veiligheid is daarom vorig jaar besloten het fiets- en voetpad dat parallel loopt aan de Driemerenweg, af te sluiten om de werkzaamheden op een veilige en verantwoorde manier te kunnen uitvoeren. Ook in Park Zwaansbroek (masten 197-199) is het fiets- en voetpad al lange tijd afgesloten en geldt er een omleiding in het gebied (zie kaartje onderaan dit bericht). Inmiddels is aannemer VIR380 begonnen met de afrondende werkzaamheden, die bestaan uit het opruimen van de werkterreinen en  -wegen, waarna we het gebied weer in de oude staat terugbrengen. Zodra al deze herstelwerkzaamheden klaar zijn, gaan de fiets- en wandelpaden weer open.

Wanneer weer open?
We verwachten dat alle afrondende werkzaamheden na de zomer klaar zijn en dat alle fiets- en voetgangerspaden in het gebied half september weer open gaan. Een klein deel van het traject gaat naar verwachting eind juli open, het gaat om  de paden tussen het bruggetje ter hoogte van mast 196 en het tunneltje tussen onder N205 ter hoogte van mast 194.

Landschapsplan
Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond leveren wij het gebied weer op aan Staatsbosbeheer. Zij zijn eigenaar en beheerder en richten het gebied weer landschappelijk in, zodat er weer een mooi stukje natuur terugkomt.
 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.