Bewoners getuige sloop eerste mast Floriande, Hoofddorp

Delen via:   
29 / 05 / 2018

Op 29 mei is onder toeziend oog van direct omwonenden uit Floriande, door de twee betrokken projectleiders van TenneT en de gemeente Haarlemmermeer de eerste 'knip' gezet in de poot van de mast. Hiermee begint de afbraak van de rij masten ten zuiden van station Haarlemmermeer in Floriande, Hoofddorp richting Lisserbroek. Een mijlpaal waar de bewoners reikhalzend naar uitkeken, het uitzicht en het aangezicht van de wijk verandert voorgoed met het verdwijnen van de masten voorgoed. Samen met de bewoners kijken we naar de mogelijkheden voor een blijvende herinnering aan de masten die verdwijnen.

 

Bekijk het beeldverslag

Afbreken van bestaande 150 kV verbinding Vijfhuizen-Lisserbroek.

In het gebied tussen Vijfhuizen en Lisserbroek passen we naast de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding ook de bestaande 150 kV hoogspanningsverbinding aan. De 150 kV hoogspanningsverbinding tussen Vijfhuizen en Lissebroek wordt verwijderd en wordt deels gecombineerd met de nieuwe 380 kV verbinding. Vanaf recreatiegebied Boseilanden naar Floriande (vanaf het hoogspanningsstation Haarlemmermeer) ligt de verbinding ondergronds.

 

De bestaande 150 kV verbinding vanaf station Haarlemmermeer naar Vijfhuizen is nog even nodig voor de leveringszekerheid in het gebied. Die masten verdwijnen nadat de 380 kV hoogspanningsverbinding vanaf Vijfhuizen in gebruik is..

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.