De Springplank in Hazerswoude-Dorp opent Schoolplein14!

Delen via:   
01 / 06 / 2018

Het was groot feest donderdagochtend 31 mei bij basisschool de Springplank. De hele school was uitgelopen om hun vernieuwde schoolplein officieel te openen. Het plein is omgetoverd tot een Schoolplein14. Een project van de Cruyff Foundation om kinderen ook tijdens en na schooltijd uit te dagen om samen meer te sporten en te spelen. De metamorfose is het resultaat van een samenwerking tussen netbeheerder TenneT en de Johan Cruyff Foundation. 

Van en voor de leerlingen
"Het ontwerp van het plein is gemaakt door de leerlingen zelf. In totaal zijn er op het plein drie verschillende coatings aangebracht waarop verschillende spelen gedaan kunnen worden. Van tikken en mikken tot schieten met een bal. Naast het stimuleren van het samen sporten en spelen biedt Schoolplein14 leerkrachten structuur en overzicht op het schoolplein, laat het ook minder sportieve kinderen bewegen, stimuleert het de creativiteit van kinderen om vooral zelf spelletjes te bedenken en vermindert het ‘opstootjes’ op het schoolplein. Schooldirecteur John van Straelen: "We zijn heel blij met ons nieuwe plein. Het stimuleert kinderen om lekker buiten te spelen en vooral ook samen te werken. Dat sluit naadloos aan op de uitgangspunten van deze school". 

Samenwerking TenneT en Cruyff Foundation
Beide organisaties vinden het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen, de juiste vaardigheden opdoen, maar ook gezond kunnen blijven door veel te bewegen. In dat kader is een driejarige samenwerking afgesproken. Tot aan 2020 worden in samenwerking met scholen drie schoolpleinen in Nederland aangepakt om ze om te toveren tot aantrekkelijke sport- en spelplekken. De eerste is de Springplank in Hazerswoude-Dorp. "TenneT bouwt hier in de buurt aan een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding. Dit heeft een impact op de omgeving. Vanuit onze betrokkenheid bij deze omgeving en de overtuiging dat bewegen energie geeft, is besloten een schoolplein aan te pakken in de buurt van de nieuwe verbinding. Het resultaat mag er zijn". 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.