Eerste heipaal in de grond van Randstad 380kV Noordring

Delen via:   
07 / 04 / 2014

Op 26 maart hebben Clustermanager Jaap ter Haar en projectmanager Guido Volman van Randstad 380kV het startsein gegeven voor de realisatie gegeven van de Noordring. Samen met Ferry de Bruin en Erik Duwel van de aannemerscombinatie BAM – Cofely Fabricom werd de eerste 'heipaal' in de grond geslagen met een ouderwetste handheimachine. Deze handeling symboliseert de samenwerking voor de komende jaren om het project in gezamenlijkheid met de opdrachtnemer tot een goed einde te brengen waarbij veiligheid en zorg voor de omgeving voorop staat.

Ten noorden van de A12, waar het hoogspanningsstation Bleiswijk zich bevindt, verschijnt het PRISMA Bedrijvenpark. Eind 2015 zal bakkerij Hoogvliet daar operationeel zijn. TenneT geeft gevolg aan het verzoek van Hoogvliet om daar ter plaatse, eerder dan gepland, een fundering ten behoeve van de toekomstige hoogspanningsmast aan te leggen. De reden hiervoor is dat de bedrijfsvoering van Hoogvliet ernstig verstoord wordt wanneer de fundatie wordt gebouwd als de bakkerij in bedrijf is. Voor het fundament worden 24 heipalen van 30 meter geslagen onder het betonnen fundament waarop de nieuwe Wintrackmast zal worden geplaatst.
 
Na het aanleggen van de fundering zijn de werkzaamheden voorlopig afgerond en zal het werkterrein weer netjes worden achtergelaten Het plaatsen van de Wintrackmast en de geleiders volgt naar verwachting in 2016.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.