Eind mei verbeterd noord-zuid fietspad IJtochtzone/Beinsdorp

Delen via:   
14 / 05 / 2020

Aannemer Volkerinfra R380 (VIR) is gestart met het verbeteren van het noord-zuid fietspad langs de IJtocht, dat parallel loopt aan de Driemerenweg bij Beinsdorp. De werkzaamheden zullen eind mei zijn afgerond. Eerst worden er voorbereidingen getroffen en in de week van 25 mei vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats. Uiteindelijk wordt alles weer netjes bijgewerkt en is het fietspad begin juni klaar voor gebruik.

Sinds eind 2018 was het fietspad afgesloten in verband met de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding Randstad 380 kV Noordring, die eind september 2019 in gebruik is genomen. Na de ingebruikname heeft de aannemer het gebied teruggebracht in de oude staat, dat wil zeggen, hoe het was. Staatsbosbeheer, gaat straks als eigenaar van de IJtochtzone strook het gebied weer groen inrichten. Dit gebeurt op basis van het landschapsplan, een plan met maatregelen om het gebied opnieuw in te richten. Om over te kunnen gaan tot de uitvoering van dit landschapsplan, moeten de (algemene) maatregelen in detail worden uitgewerkt. TenneT en Staatsbosheer zijn bijna klaar met de afronding hiervan.  

In het najaar van 2019 is het gebied en het fietspad weer opengesteld. Staatsbosheer heeft als eigenaar van het gebied een verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de fiets- en wandelpaden, Afgelopen winter heeft Staatsbosheer besloten het fietspad af te sluiten gezien de slechte staat waarin het fietspad zich bevond. TenneT heeft aannemer VIR opdracht gegeven om de kwaliteit van het fietspad zodanig te verbeteren zodat er weer veilig kan worden gefietst.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.