Girlsday in het informatiecentrum

Delen via:   
18 / 04 / 2017

Op 13 april was het Girlsday. Op meerdere plekken in Nederland maakten meiden van het voortgezet onderwijs kennis met de beroepspraktijk van bèta, techniek en ICT. Meiden van klas 1 en 2 van het Da Vinci college (uit Leiden) waren te gast bij TenneT en BAM in het Randstad 380 kV-informatiecentrum in Leiderdorp.

In het informatiecentrum Randstad 380 kV is van alles te zien over de bouw van Randstad 380 kV, de nieuwe hoogspanningsverbinding die TenneT op dit moment tussen Bleiswijk en Beverwijk aanlegt. Deze is van groot belang voor een goed en betrouwbaar elektriciteitstransport. TenneT beheert het landelijke elektriciteitsnet en BAM bouwt mee aan Randstad 380 kV.

 

Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT.

De meiden van het Da Vinci college deden in Leiderdorp vol energie mee aan proefjes en een quiz. En ze leefden zich uit op lassen en het opwekken van elektriciteit met een citroen.  Tenslotte gingen ze allemaal op de foto met bouwhelm op het hoofd en hesje aan, zoals dat op bouwterreinen van het project Randstad 380 kV hoort.

Het informatiecentrum Randstad 380 kV is gevestigd op Bospolder 11 Leiderdorp, bij de af- en opritten van en naar de A4.

 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.