Girlsday vol hoogspanning in Leiderdorp

Delen via:   
12 / 04 / 2018

Tijdens Girlsday op 12 april 2018 bezochten 55 bijzondere jonge meiden van het Da Vinci College (Leiden) TenneT en BAM in het Randstad 380 kV infocentrum in Leiderdorp.  Op verschillende plekken in Nederland konden meiden van het voortgezet onderwijs kennis maken met de beroepspraktijk van bèta, techniek en ICT. De 'girls' van het Da Vinci college maakten via een zestal workshops, verzorgd door technische vrouwelijke medewerkers van TenneT en BAM, in vliegende vaart kennis met de wereld van elektriciteit en techniek. .

 

TenneT legt een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding aan tussen Beverwijk en Bleiswijk; de Randstad 380 kV Noordring. De nieuwe hoogspanningsverbinding is met een lengte van 65 kilometer het grootste project van TenneT in Nederland op land. Deze nieuwe hoogspanningsverbinding is niet alleen belangrijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit in de Randstad maar ook om de groene energie van de in de Noordzee voorziene windparken te transporteren. In het informatiecentrum van TenneT in Leiderdorp is van alles te zien over de bouw van Randstad 380 kV,  BAM bouwt mee aan de realisatie van Randstad 380 kV.

Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Meer info op: https://www.vhto.nl/

Het informatiecentrum Randstad 380 kV is gevestigd op Bospolder 11 Leiderdorp, bij de af- en opritten van en naar de A4. Op dinsdag- , woensdag- en donderdag middag geopend of op afspraak.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.