Hervatten werkzaamheden Spieringweg met verkeersregelaars

Delen via:   
06 / 03 / 2017

Vrijdagmiddag 3 maart heeft een tragisch ongeluk plaatsgevonden bij de uitrit van een werkweg aan de Spieringweg te Zwaanshoek (Haarlemmermeer). Een zandwagen is in botsing gekomen met een fietser. Als gevolg van dit ongeval is de fietser overleden.

De politie heeft het ongeval in onderzoek. Aannemer Volkerinfra Randstad doet intern onderzoek.

TenneT en aannemer Volkerinfra Randstad zijn bijzonder geschrokken van het ongeluk. We betreuren het ongeval zeer en leven mee met de nabestaanden en alle andere betrokkenen.

De werkzaamheden op de bouwlocaties die via de Spieringweg bereikt worden, zijn maandag opgeschort. Dinsdag zullen alleen werkzaamheden in het zuidelijke deel van Boseilanden hervat worden en vindt beperkt transport plaats over de Spieringweg. De inrit van de betreffende bouwlocatie ligt nabij Spieringweg 1014. De aannemer zal hier verkeersregelaars inzetten.

Zolang het interne onderzoek en dat van de politie loopt worden ook bij de andere in- en uitritten van de  werkwegen op de Spieringweg verkeersregelaars ingezet. Vanaf woensdag 8 maart vinden weer werkzaamheden plaats op de andere bouwlocaties en zijn er transporten in de omgeving van de Spieringweg.

Zodra de resultaten van de onderzoeken bekend zijn, wordt bekeken of aanvullende, en zo ja welke, maatregelen genomen worden. Hierover hebben TenneT en de aannemer contact met de gemeente Haarlemmermeer.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met: Service centre TenneT: 0800 836 63 88 (ma t/m vrij van 08.30 – 17.00).

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.