Informatieavond Hazerswoude Rijndijk

Delen via:   
26 / 10 / 2018

Het komend jaar gaat TenneT verder met de bouw van het laatste stuk van de verbinding tussen knooppunt Hoogmade en Hazerswoude Dorp. Om omwonenden te informeren over de werkzaamheden organiseert TenneT op donderdagavond 1 november aanstaande een informatieavond in 't Anker in Hazerswoude Dorp. De bijeenkomst is opgezet als een inloopavond. U bent van harte uitgenodigd om op deze avond tussen 19:00 uur en 21:00 uur binnen te lopen.

Verwijderen bestaande 150 kV verbinding 
Wanneer de nieuwe ondergrondse 150 kV hoogspanningsverbinding tussen Leiderdorp en Zoetermeer in bedrijf is, wordt gestart met het verwijderen van de bestaande vakwerkmasten tussen Leiderdorp en het Bentwoud bij Benthuizen. Allereerst de hoogspanningsdraden (geleiders) weggehaald. Een deel van de geleiders boven de N11 en de spoorlijn Leiden-Alphen aan den Rijn is inmiddels verwijderd. Daarna kan gestart worden met het verwijderen van de masten. De te slopen masten worden in delen geknipt en afgevoerd. Vervolgens worden de funderingen van de masten gesloopt. Volgens de huidige planning wordt begin januari 2019 gestart met de sloop van de masten. 

Bouw 380 kV hoogspanningsverbinding
Nadat de oude vakwerkmasten zijn verwijderd kan gestart worden met de aanleg van de 380 kV hoogspanningsverbinding. Dat bestaat uit de volgende werkzaamheden:

•    Inrichten bouwlocaties op de plekken waar de nieuwe wintrackmasten komen te staan 
•    Realiseren van de funderingen. Begin januari 2019 start de aannemer BAM met heien.  
•    Zijn de funderingen klaar, dan worden de masten geplaatst. Dit zal vanaf maart 2019 gebeuren.
•    De laatste stap in het bouwproces is het inhangen van de geleiders (stroomdraden). Dit is nu voorzien vanaf mei van 2019.

Als alles volgens planning verloopt wordt de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding in het najaar van 2019 in gebruik genomen. 
 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.