Inloopavond omwonenden Ghoybos positief verlopen

Delen via:   
06 / 02 / 2015

Op 26 januari organiseerde TenneT samen met aannemer BAM een inloopavond voor omwonenden en geïnteresseerden van het Ghoybos.

Binnenkort zal er gestart worden met werkzaamheden in het gebied en deze avond bood de gelegenheid om vragen te stellen en informatie te krijgen over de werkzaamheden. De avond werd door bezoekers als positief ervaren. Een team van TenneT en aannemer BAM was aanwezig om de vragen te beantwoorden en uit te leggen hoe de werkzaamheden zullen gaan verlopen en of er eventuele overlast te verwachten is.

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Randstad 380kV Noordring (R380), de aanleg van een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Bleiswijk en Beverwijk en de vernieuwing van deels bestaande verbindingen.

Een nieuwe en een tijdelijke hoogspanningsverbinding

Vanaf het Ghoybos wordt een bestaande bovengrondse 150 kV hoogspanningsverbinding vervangen door een nieuwe ondergrondse verbinding onder de A4 (bij verkeersknooppunt Hoogmade) richting Hazerswoude-Dorp. Tijdens deze vervanging zal de stroomvoorziening van de 150kV verbinding niet worden afgesloten. Er zal gebruik worden gemaakt van een omleiding middels een tijdelijke verbinding. Hiertoe wordt een tijdelijke mast in het Ghoybos geplaatst. De vervanging van de 150 kV verbinding is één van de eerste onderdelen van het project Randstad 380kV Noordring die gerealiseerd wordt.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.