Masten afbreken in Lisserbroek

Delen via:   
11 / 09 / 2018

TenneT werkt sinds 2014 aan de nieuwe 380 kV- hoogspanningsverbinding tussen Beverwijk en Bleiswijk en het deels aanpassen van de bestaande 150 kV- verbindingen in het gebied. Onderdeel van dit project is het afbreken van de bestaande 150 kV- hoogspanningsverbinding die loopt tussen de hoogspanningsstations Haarlemmermeer en Lisserbroek. Binnenkort starten we met het afbreken van de masten in Lisserbroek
 
Sloop masten Lisserbroek. 
Aannemer VolkerInfra R380 (VIR) voert het werk uit namens TenneT en heeft ten zuiden van het hoogspanningsstation in de wijk Floriande richting Lisserbroek al een aantal oude masten afgebroken. In Lisserbroek staat een viertal masten dat nog moet worden afgebroken. De aannemer heeft de werkzaamheden ingepland in verschillende opeenvolgende stappen per locatie. 

•    De eerste stap is het voorbereiden van de mastlocatie op de sloop. Dat betekent het aanleggen van werkterreinen, lozingsleidingen voor de bemaling en eventuele verkeersmaatregelen 
•    Afbreken van de mast. De mast wordt eerst los 'gemaakt' van het fundament, vervolgens tilt een kraan de mast omhoog, waarna de mast van onderaf wordt kortgeknipt. De afgeknipte stukken worden in een vrachtwagen gelegd en afgevoerd.
•    Verwijderen van het fundament. 
•    Opruimen van de werkterreinen 
•    Herstellen van de grond in overleg met de grondeigenaar.

In de periode tussen 17 september en medio oktober vinden de werkzaamheden plaats. Als eerste start aannemer VIR bij mastlocatie 43 (zie onderstaand kaartje), waarna vervolgens mast 40, 42 en 41 aan de beurt zijn. 

Wat betekent dit voor u?
De werktijden van de aannemer zijn van 07.00 tot 19.00 uur 's avonds. Het slopen van de masten zelf kan wellicht enige geluidsoverlast geven. Voor het weghalen van de masten (nrs 40, 41 en 43) zijn geen verkeersmaatregelen nodig.

Voor het afbreken van mast 42 heeft de aannemer een deel van de openbare weg nodig als werkterrein. Dit betekent dat het gedeelte van de Lisserbroekerweg tussen de Bruidsbloemstraat en Gansoord, op zaterdag 22 en zondag 23 september is afgesloten. Het doorgaande verkeer in de richting van Lisse en Nieuw Vennep wordt omgeleid via de Lisserbroekerweg, Lisserdijk en Lisserweg. Kwekerij Grisnich en Huisentuintoppers.nl aan de Lisserbroekerweg blijven bereikbaar, evenals de sportvelden in de wijk. 

De planning ligt in principe vast maar er kan altijd iets gebeuren waardoor deze alsnog kan veranderen op het laatste moment. In geval van harde wind kan er bijvoorbeeld niet worden gewerkt. Mocht dit het geval zijn in het weekend van 22 september dan verschuift de afzetting van de Lisserbroekerweg voor de sloop van mast 42 naar het weekend van 6-7 oktober.


 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.