Megatransport transformator Beverwijk

Delen via:   
19 / 06 / 2015

TenneT voert op zaterdagavond 20 juni een bijzonder transport uit van een loodzware transformator van maar liefst 320.000 kilo en een afmeting van bijna 13 meter lang, 4 meter breed en 6 meter hoog naar het nieuwe hoogspanningsstation in Beverwijk. Dit hoogspanningsstation is onderdeel van de nieuwe hoogspanningsverbinding, Randstad 380 kV Noordring, die  op dit moment wordt aangelegd.

Een transformator is een belangrijk onderdeel van een hoogspanningsstation. Hij zorgt er namelijk voor dat de overgang van het hoogspanningsnet naar het lokale elektriciteitsnet probleemloos verloopt door de spanning te verlagen. De transformator werd gebouwd in Nijmegen bij Smit Transformatoren. Vanuit Nijmegen worden ze per schip zo dicht mogelijk naar de eindlocaties gebracht. Het laatste gedeelte wordt stapvoets over de weg naar het station afgelegd waar de transformatoren vervolgens geïnstalleerd worden. Het vervoer wordt uitgevoerd door Mammoet.

Beverwijk 20 juni

Op zaterdag 20 juni vindt het vervoer plaats van een  transformator naar hoogspanningsstation Beverwijk. Vanuit de binnenhaven van Beverwijk wordt deze transformator via een klein gedeelte van de N246 en het bedrijventerrein naar het station gebracht. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, is het transport in de avond van zaterdag 20 juni gepland tussen 20 en 21 uur.

De route wordt niet volledig afgesloten, alleen kort op het moment dat het transport passeert. Wel geldt er voor aanstaande zaterdag een parkeerverbod langs de weg. Volgens planning komt de transformator op zaterdag rond 21 uur aan op het station aan het Gooiland en zal daar vervolgens worden geïnstalleerd.

Mocht u vanuit media bij een van de transporten aanwezig willen zijn, dan kunt u zich aanmelden via eefje.van.gorp@tennet.eu.

Voor vragen of beeldmateriaal kunt u terecht bij Eefje van Gorp (communicatieadviseur) via +31 (0)26-3732117 of eefje.van.gorp@tennet.eu

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.