Mijlpaal station Beverwijk 380 kV – eerste paal in de grond

Delen via:   
06 / 02 / 2015

Na maanden van grondige voorbereiding zijn dinsdag 3 februari jl. de uitvoerende werkzaamheden voor de aanleg van het 380kV station Beverwijk van TenneT officieel gestart. De eerste paal ging moeiteloos de grond in.

De uitvoerende werkzaamheden bestaan de eerste periode vooral uit het heien van de funderingspalen van de transformatorhuizen, bijbehorende gebouwen en de hoogspanningsvelden. Het heien duurt, met tussenpozen, tot eind april 2015. Na het heien start de daadwerkelijke opbouw van het station. In de tweede helft 2016 is het nieuwe station gereed.

De aanleg van het nieuwe 380kV- station maakt onderdeel uit van het programma Randstad 380kV Noordring  Met het realiseren van nieuwe stations, Beverwijk en Vijfhuizen en de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Beverwijk en Bleiswijk draagt TenneT bij aan het steeds verder verbeteren van de kwaliteit en capaciteit van het Nederlandse elektriciteitsnet.

Tevreden omgeving belangrijk

TenneT vinden het informeren en betrekken van de omgeving bij een project belangrijk. De bedrijven, ondernemers en instellingen in de omgeving van Beverwijk worden regelmatig op de hoogte gehouden van de werkzaamheden. Onlangs organiseerde TenneT en aannemer Joulz. een lunchbijeenkomst om de omliggende bedrijven en werknemers van het station te informeren over de geplande werkzaamheden. Deze werd door de bezoekers als positief ervaren.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.