Monteren stroomdraden Lisserbroek (Turfspoor), Lisse en Sassenheim

Delen via:   
12 / 06 / 2018

TenneT is al enige tijd bezig met het aanpassen van de bestaande 150 kV- hoogspanningsverbinding tussen hoogspanningsstation Sassenheim en het opstijgpunt Turfspoor in Lisserbroek (mast 38, zie het overzichtskaartje) om de transportcapaciteit te vergroten. Dit is nodig om de leveringszekerheid in de toekomst te kunnen waarborgen. De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Randstad 380 kV, waar TenneT bezig is met de aanleg van een nieuwe 380 kV verbinding tussen Beverwijk en Bleiswijk en het aanpassen van de bestaande 150 kV verbindingen.

In de afgelopen maanden is aannemer Goossen Te Pas Bouw in opdracht van TenneT bezig geweest met de eerste werkzaamheden om de fundaties en het staal van de masten 28A t/m 38 (zie onderstaand kaartje) vanuit Sassenheim richting Lisse en Lisserbroek (Turfspoor)  te verstevigen. 
Aansluitend starten de werkzaamheden om de geleiders (stroomdraden) te vervangen in de masten. Met de bestaande geleider halen we een lierdraad omhoog die vervolgens de nieuwe geleider in de hoogte trekt. Op sommige locaties kan een telekraan worden gebruikt bij de werkzaamheden. In de omgeving van de N208 ter hoogte van de Heereweg, komen kleine houten jukken te staan, dit zijn constructies die ervoor zorgen dat de geleiders niet op de weg terecht komen. De jukken worden half juni geplaatst. De werkzaamheden duren ca. vier tot zes weken. Na afloop van de werkzaamheden ruimen we de werkwegen en terreinen weer op en herstellen we de grond

Lees meer over de mastverstevigingen in Lisse-Sassenheim

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.