Na 68 jaar sloop masten Floriande, Hoofddorp

Delen via:   
25 / 05 / 2018

TenneT legt een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding aan tussen Beverwijk en Bleiswijk; de Randstad 380 kV Noordring. De nieuwe hoogspanningsverbinding is met een lengte van 65 kilometer het grootste project van TenneT in Nederland op land. Deze nieuwe hoogspanningsverbinding is niet alleen belangrijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit in de Randstad maar ook om de groene energie van de in de Noordzee voorziene windparken te transporteren. 

Afbreken van de masten in de wijk Floriande in Hoofddorp
In het gebied tussen Vijfhuizen en Lisserbroek passen we naast de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding ook de bestaande 150 kV hoogspanningsverbinding aan. De 150 kV hoogspanningsverbinding tussen Vijfhuizen en Lissebroek wordt verwijderd en wordt deels gecombineerd met de nieuwe 380 kV verbinding. Vanaf het recreatiegebied Boseilanden naar Floriande (vanaf het hoogspanningsstation Haarlemmermeer) wordt de verbinding ondergronds aangelegd.
 
Sloop eerste mast Altenapad, Floriande 29 mei aanstaande
Op dinsdag 29 mei starten we vroeg in de ochtend met het afbreken van de eerste mast in de wijk (mast 64 op het kaartje).  Het afbreken van de ruim 68 jaar oude verbinding is iets wat voor de  bewoners van de wijk zeer zichtbaar is, het uitzicht zal hiermee voorgoed veranderen.

 


 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.