Nationale Boomfeestdag in Haarlemmermeer

Delen via:   
14 / 03 / 2019

Het project Randstad 380 kV Noordring nam deel aan de nationale viering van de boomfeestdag die dit jaar plaatsvond in gemeente Haarlemmermeer. Nadat de eerste boom geplant werd door minister Schouten (LNV) schoof Vincent Hassfeld, clustermanager R380 namens TenneT aan als deskundige bij de KinderKlimaattafels om in gesprek te gaan met 350 kinderen uit de omgeving over hún ideeën voor een betere wereld met (lokale, provinciale en landelijke) politici en het bedrijfsleven.

Dit leidde na enthousiaste gesprekken tot originele ideeën die gebundeld zijn in de KinderKlimaat-deal. Deze deal is na afloop door de kinderen in Den Haag overhandigd aan Klimaatberaadvoorzitter Ed Nijpels, vlak voordat het Planbureau voor de Leefomgeving, dezelfde middag de doorberekening van het Klimaatakkoord presenteerde.

Een mooi initiatief om vanuit het project Randstad aan bij te dragen. Bomen zijn vitale onderdelen van onze leefomgeving en daarom ondersteunen we vanuit Randstad 380 kV de Nationale Boomplantdag en de Kinderklimaattafels dit jaar in Haarlemmermeer. In deze gemeente zijn we immers al een aantal jaren druk aan het werk waarbij we ons realiseren dat wij zowel negatieve als positieve impact hebben; door het feit dat we bomen moeten kappen voor ons project en na afloop van de werkzaamheden herstellen we de gebruikte gronden weer netjes en herplanten waar nodig. 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.