Open dag zeer geslaagd

Delen via:   
21 / 10 / 2019

Op 12 oktober kwamen ruim 600 bezoekers langs op de Open Dag van het project Randstad 380 kV Noordring. Nu de verbinding in gebruik is genomen, waren belangstellenden van harte welkom in het TenneT informatiecentrum in Leiderdorp.

Tour per fiets of bus
De dag werd geopend door Stichting Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp, wethouder Daan Binnendijk van Leiderdorp en Vincent Hassfeld, projectleider Randstad. De Fietsmaatjes vertrokken na de opening om één van de twee uitgezette fietstochten door het Groene Hart te fietsen, waar de inpassing van de verbinding in het landschap goed was te zien. Voor bezoekers stonden leenfietsen klaar. De route voerde langs een opstijgpunt en men kon een kijkje nemen in een wintrackmast, waar collega's van het projectteam van TenneT enthousiast vele vragen beantwoordden. Kaasboerderij Rotteveel en Vleesboerderij Dorrepaal waren een welkome stop langs de route voor een stukje kaas en grillworst. Voor degenen die geen behoefte hadden aan een nat pak, waren de pendelbusjes een goede uitkomst. Drie busjes reden non stop met bezoekers langs een deel van de fietsroute.

Activiteiten
Het abseilen vanaf de uitkijktoren bij het informatiecentrum was een populaire attractie voor de sportieve bezoekers. Op het parkeerterrein stond de firma Vrijbloed met twee vrachtwagens om bezoekers op de gevaren van de dode hoek te wijzen.

Binnen in het informatiecentrum waren er verschillende activiteiten voor de jongste doelgroep. Zo konden ze zelf een elektromagneet maken en hun kennis van flora en fauna testen. Voor de volwassenen bleken de video's en fotopresentaties een blikvanger, die bij sommigen ook een gevoel van ontzag opriepen voor de aanleg van de nieuwe verbinding.

Klik hier voor alle foto's die tijdens de Open dag zijn gemaakt.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.