Oude masten slopen en opruimen Driemerenweg binnenkort van start.…

Delen via:   
29 / 03 / 2019

Binnenkort gaat de 150 kV-verbinding Sassenheim-Haarlemmermeer weer in bedrijf. Deze bestaande verbinding is het afgelopen jaar aangepast. Zo zijn tussen Sassenheim en Lisserbroek de geleiders (stroomdraden) vervangen. Tussen Lisserbroek (Turfspoor) en de N207 is de verbinding ondergronds gelegd en vanaf daar tot aan Park Zwaansbroek bovengronds gebundeld met de nieuwe 380 kV-verbinding in de nieuwe wintrackmasten. Op dit traject zijn de oude vakwerkmasten dan ook verdwenen.

Het moment dat er weer spanning op deze verbinding staat, is tegelijk het startsein voor aannemer VolkerInfra R380 om te beginnen met het opruimen van het werkgebied langs de IJtochtzone/Driemerenweg bij Beinsdorp en Park Zwaansbroek. Het gebied is een dik jaar afgesloten geweest. De opruimwerkzaamheden starten vanaf het opstijgpunt richting de Venneperweg. Het gebied wordt hersteld in de oude staat, dat wil zeggen hoe het was. Staatsbosbeheer gaat het gebied opnieuw herinrichten.

Naast het opruimen start de aannemer dan ook met de voorbereidingen voor de sloop van de oude masten tussen het hoogspanningstation in Haarlemmermeer in de wijk Floriande en het hoogspanningsstation in Vijfhuizen. Het traject is in blok 1, 2 en 3 verdeeld, die achter elkaar worden uitgevoerd.Op onderstaand kaartje zijn de drie blokken zichtbaar. Per blok duren de werkzaamheden circa 6-8 weken. Over de werkzaamheden en eventuele verkeersmaatregelen informeren we de direct omwonenden per brief en uiteraard staat deze informatie ook op de website. 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.