Raad van Kinderen bezoekt informatiecentrum Randstad 380 kV

Delen via:   
21 / 02 / 2019

Dinsdag 19 februari was een groep leerlingen van groep 8 van basisschool  Max Velthuijs uit Den Haag te gast in het informatiecentrum Randstad 380 kV in Leiderdorp.
Tijdens het bezoek werden de kinderen in vliegende vaart meegenomen in de wereld van hoogspanning en elektriciteit. De kennis werd vervolgens in praktijk gebracht door het maken van een "Dokter Bibber-spiraal". Aansluitend werd vanaf de uitkijktoren gekeken naar de aanleg van de nieuwe 380 kV verbinding.

De klas neemt deel aan het programma van de Raad van Kinderen, een initiatief van de Missing Chapter Foundation. De Raad van de Kinderen heeft als doelstelling kinderen structureel mee te laten denken met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Vervolgens geven zij ideeën en mogelijke oplossingen, waarmee bedrijven en organisaties aan de slag kunnen. Kinderen leren zo meedenken over de wereld om hen heen, het gaat ten slotte om hun toekomst.

In de toekomst van TenneT staan medewerkers  centraal. De waardering als top employer die we recent ontvingen is een erkenning hiervoor. Om ervoor te zorgen dat we ook op de lange termijn een aantrekkelijke werkgever blijven om voor te werken, zijn drie strategische hulpvragen aan deze klas voorgelegd.

1. Wat kunnen wij NU doen om ervoor te zorgen dat mensen bij TenneT willen werken?
2. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat mensen bij TenneT willen BLIJVEN werken?
3. Hoe kunnen wij er voor zorgen dat ook over 20 jaar nog steeds nieuwe mensen bij TenneT willen KOMEN werken?

Het programma van de Raad van kinderen bestaat uit verschillende onderdelen: een presentatie in de klas  over de activiteiten van TenneT, het bezoek aan het informatiecentrum Randstad 380 kV en wordt afgesloten met een bezoek aan het hoofdkantoor van TenneT in Arnhem.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.