Schoolplein 14 voor de Springplank in Hazerswoude-Dorp

Delen via:   
10 / 10 / 2017

TenneT en de Johan Cruyff Foundation hebben de handen in één geslagen in het kader van het project Schoolplein14. Dit initiatief heeft als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te bewegen. Tot aan 2020 pakken deze twee organisaties in samenwerking met de scholen en haar leerlingen drie schoolpleinen in Nederland aan om ze om te toveren tot aantrekkelijke sport- en spelplekken. Eén van die scholen is de Springplank in Hazerswoude-Dorp.

Omdat grijze en oude schoolpleinen te weinig uitdagen om te bewegen heeft de Cruyff Foundation Schoolplein14 geïntroduceerd. Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt door samen met leerlingen van een school lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd. Op alle Schoolpleinen14 staan de 14 regels van Johan Cruijff centraal. Hiermee krijgen, naast het in beweging brengen van kinderen, ook andere onderwijskundige doelstellingen aandacht. Kinderen leren elkaar te respecteren, het concentratievermogen stijgt en ze ontwikkelen zichzelf. Zo brengt de Cruyff Foundation jeugd vooruit door beweging.

Het komend half jaar gaat basisschool de Springplank en haar leerlingen aan de slag met een ontwerp. Door het betrekken van leerlingen bij het traject voelen zij zich medeverantwoordelijk voor het vernieuwde schoolplein. Als alles volgens planning verloopt wordt het plein in april opnieuw ingericht zodat de leerlingen nog voor de zomer samen kunnen genieten van hun nieuwe plein.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.