Sloop gestart masten 150 kV Velsen

Delen via:   
05 / 12 / 2018

TenneT werkt sinds 2014 aan de nieuwe 380 kV- hoogspanningsverbinding tussen Beverwijk en Bleiswijk en het deels aanpassen van de bestaande 150 kV- verbindingen in het gebied. Onderdeel van dit project is het afbreken van de bestaande 150 kV- hoogspanningsverbinding tussen Velsen en Vijfhuizen, inclusief de twee tijdelijke omleidingen van deze verbinding. We zijn begin december gestart met het afbreken van de bestaande vakwerkmasten in Velsen, zie voor de locaties onderstaand kaartje. Qurion (voormalig Liandon) en aannemer Heijmans voeren het werk uit namens TenneT. De werkzaamheden zijn ingepland in verschillende opeenvolgende stappen.

. •    De eerste stap is het voorbereiden van de mastlocatie op de sloop. Dat betekent indien nodig het aanleggen van werkterreinen, lozingsleidingen voor de bemaling en eventuele verkeersmaatregelen

•    Het verwijderen van de geleiders (stroomdraden) uit de masten. Voorafgaand hieraan plaatst de aannemer op sommige plekken, waar de geleiders bijvoorbeeld een weg kruisen, aan weerszijden van de weg zogenaamde jukken. Door deze beschermingsconstructies kunnen de stroomdraden tijdens het verwijderen niet op de weg vallen.

•    Afbreken van de mast. De mast wordt eerst los 'gemaakt' van het fundament, vervolgens tilt een kraan de mast omhoog, waarna de mast van onderaf wordt kortgeknipt. De afgeknipte stukken worden in een vrachtwagen gelegd en afgevoerd.

•    Verwijderen van het fundament.

•    Opruimen van de werkterreinen

•    Herstellen van de grond in overleg met de grondeigenaar.

Wat betekent dit voor u?
De werktijden van de aannemer zijn van 07.00 tot 19.00 uur 's avonds. Het slopen van de tijdelijke masten en de fundamenten kan wellicht enige geluidsoverlast geven. 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.