Sloop masten Zuidplas

Delen via:   
17 / 04 / 2019

Vanaf 18 april starten de werkzaamheden voor het verwijderen van de bestaande vakwerkmasten tussen de Herenweg en de Hoefweg. Deze masten maken onderdeel uit van de bestaande bovengrondse 150 kV-verbinding tussen Moerkapelle en Hazerswoude. Het gaat om de masten 43 tot en met 45 (zie onderstaand kaartje). Het slopen van mast 42 had eigenlijk ook in volgende week moeten starten, maar wordt opnieuw ingepland, om een broedende eend bij deze mast niet te verstoren.

De bouwwegen en -terreinen om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren zijn aangelegd en inmiddels zijn ook al de geleiders (stroomdraden) uit de masten gehaald. De volgende stap is het afbreken van de masten. De masten worden los "gemaakt" van het fundament, in kleine stukken geknipt en vervolgens afgevoerd. Als dat klaar is, verwijderen we het fundament.

Wat betekent dit voor u?
De werktijden van de aannemer zijn van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 19.00 uur. Het slopen van de masten en de fundamenten kan wellicht enige geluidsoverlast geven. Voor het weghalen van de masten zijn geen verkeersmaatregelen nodig. Het bouwverkeer rijdt via de met een donkerblauwe stippellijn aangegeven route (zie kaartje). We verwachten dat de werkzaamheden begin mei klaar zijn, inclusief het opruimen van de werkterreinen

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.