Start afbreken tijdelijke masten Vijfhuizen-A200

Delen via:   
03 / 10 / 2018

TenneT werkt sinds 2014 aan de nieuwe 380 kV- hoogspanningsverbinding tussen Beverwijk en Bleiswijk en het deels aanpassen van de bestaande 150 kV- verbindingen in het gebied. Onderdeel van dit project is het afbreken van de bestaande 150 kV- hoogspanningsverbinding tussen Velsen en Vijfhuizen, inclusief de twee tijdelijke omleidingen van deze verbinding. We starten in september met het afbreken van de masten van de tijdelijke verbinding vanaf het hoogspanningsstation Vijfhuizen in noordelijke richting. 

Werkzaamheden sloop tijdelijke verbinding
In de maand oktober vinden de werkzaamheden plaats tussen mast T41 op het hoogspanningsstation Vijfhuizen in noordelijke richting tot aan mast T 31 (zie onderstaand kaartje). Liandon en aannemer Heijmans voeren het werk uit namens TenneT. De werkzaamheden zijn ingepland in verschillende opeenvolgende stappen.

. •    De eerste stap is het voorbereiden van de mastlocatie op de sloop. Dat betekent indien nodig het aanleggen van werkterreinen, lozingsleidingen voor de bemaling en eventuele verkeersmaatregelen

•    Het verwijderen van de geleiders (stroomdraden) uit de masten. Voorafgaand hieraan plaatst de aannemer op sommige plekken, waar de geleiders bijvoorbeeld een weg kruisen, aan weerszijden van de weg zogenaamde jukken. Door deze beschermingsconstructies kunnen de stroomdraden tijdens het verwijderen niet op de weg vallen.

•    Afbreken van de mast. De mast wordt eerst los 'gemaakt' van het fundament, vervolgens tilt een kraan de mast omhoog, waarna de mast van onderaf wordt kortgeknipt. De afgeknipte stukken worden in een vrachtwagen gelegd en afgevoerd.

•    Verwijderen van het fundament.

•    Opruimen van de werkterreinen

•    Herstellen van de grond in overleg met de grondeigenaar.

Wat betekent dit voor u?
De werktijden van de aannemer zijn van 07.00 tot 19.00 uur 's avonds. Het slopen van de tijdelijke masten en de fundamenten kan wellicht enige geluidsoverlast geven. 

Nachtelijke stremming A200
Het verwijderen van de stroomdraden die over de A200 lopen zal 's nachts gebeuren om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Er geldt dan een stremming van de A200 en de Haarlemmerstraatweg in de nacht van woensdag op donderdag 10/11 oktober en in de nacht van donderdag op vrijdag op 11/12 oktober.

De planning ligt in principe vast maar er kan altijd iets gebeuren waardoor deze alsnog kan veranderen op het laatste moment. In geval van harde wind kan er bijvoorbeeld niet worden gewerkt. Mocht dit het geval zijn in de nachten van 10/11/12 oktober dan verschuift de nachtelijke stremming naar een week later op 17/18/19 oktober.

 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.