Start geleidermontage in nieuwe wintrackmasten in Haarlemmerliede

Delen via:   
11 / 04 / 2016

Binnenkort starten we met de montage van de stroomdraden (geleiders) in de nieuwe masten vanaf Zijkanaal C tot aan de Spaarndammerdijk, in de gemeente Haarlemmerliede ten oosten van de A9. Vanaf 11 april tot medio 2016 wordt er gewerkt tussen 07.00 uur en 18.00 uur. TenneT doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. De aannemers Heijmans en Spie voeren de werkzaamheden uit namens TenneT. Op onderstaand kaartje kunt u precies zien waar deze plaatsvinden.

Aanleg werkterrein en opstelplaats

Heijmans is bijna klaar met het in orde maken van de werkterreinen en de opstelplaatsen tussen Mast 20 en Mast 25. Dit is nodig om de hoogwerker en de liermachine waarmee de geleiders in de mast worden getrokken te plaatsen.

Geleidermontage

Voordat de daadwerkelijke geleider montage plaatsvindt monteert aannemer Spie de draagarmen in de geleiders en hangt zogenaamde 'wielen' in de mast. De volgende stap is het daadwerkelijk 'trekken' van de geleiders. Eerst wordt met katrollen een staaldraad in de masten getrokken. Dit gebeurt handmatig. Aan deze staaldraad wordt vervolgens een dikkere staaldraad verbonden, die wordt gebruikt om de uiteindelijke  geleiders in de masten te kunnen trekken en monteren. De geleiders staan op haspels klaar en worden met machines de masten in getrokken. Deze lier- en remmachines staan op enige afstand opgesteld van de eerste en de laatste mast waarover de geleiders getrokken worden.
Nadat de geleiders in de mast hangen worden ze vastgeklemd en plaatst de aannemer afstandhouders tussen de geleiders ter voorkoming van het tegen elkaar aan slaan van de stroomdraden. Uiteindelijk worden vogelbeschermingsmiddelen aangebracht om de kans op draadslachtoffers te voorkomen. Hierna zullen nog afrondende werkzaamheden plaatsvinden.

 

Planning

  • Aanleggen werkterreinen en opstelplaatsen, eind maart/begin april
  • Start werkzaamheden geleider montage Mast 20-25, week van 11 april
  • De geleider montage zal medio 2016 grotendeels gereed zijn. Hierna zullen nog afrondende werkzaamheden plaatsvinden, die zoals het er nu naar uitziet in het eerste kwartaal van 2017 zijn afgerond. Een precieze planning is op dit moment nog niet in detail bekend, dit is mede afhankelijk van weersomstandigheden.

Vragen?

Als u vragen of opmerkingen heeft dan horen wij dit uiteraard graag. U kunt ons bereiken per telefoon (026 373 3239) of per e-mail (info@randstad380kv.nl). Meer informatie over het project is ook te vinden op www.randstad380kv.nl of op https://www.facebook.com/RandstadNoordring. Hier vindt u de actuele informatie over de planning en de werkzaamheden.

 

Kaartje van het werkgebied:

Rood: nieuwe 380kV verbinding
Geel/Zwart: mastlocaties
Bruin: werkwegen en terreinen
Licht blauwe lijn met kruisjes: bestaande 150kV verbinding
Groen: aanrijdroutes openbare weg

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.