Start heiwerkzaamheden opstijgpunt Hazerswoude Dorp

Delen via:   
15 / 02 / 2018

Ter hoogte van het Westeinde in Hazerswoude Dorp wordt door aannemer BAM een zogenaamd opstijgpunt (OSP) neergezet. Dit is een speciale mast die er straks voor zorgt dat de nieuwe ondergrondse 150 kV hoogspanningsverbinding tussen Leiderdorp en Hazerswoude Dorp zijn weg bovengronds kan vervolgen richting Bleiswijk. De afgelopen periode heeft aannemer BAM voorbereidingen getroffen voor de bouw van dit zogenaamde opstijgpunt. Nu is het tijd om de heipalen de grond in te slaan.

De bestaande 150 kV hoogspanningsverbinding tussen Leiderdorp en Hazerswoude Dorp wordt vervangen voor een ondergrondse variant. Dit is noodzakelijk omdat de oude masten plaats moeten maken voor de nieuwe wintrackmasten van de nieuwe 380 kV hoogspannings-verbinding. De nieuwe 150 kV verbinding komt straks ten zuiden van het Westeinde weer uit de grond en zal vanaf hier dan zijn weg, gecombineerd met de nieuwe 380 kV lijn, bovengronds vervolgen richting Bleiswijk. Het nieuwe opstijgpunt koppelt straks de ondergrondse kabel aan de bovengrondse stroomdraden (geleiders).

Heien
BAM legt de komende tijd niet alleen de fundering aan voor het opstijgpunt. Ook mastlocaties 121 en 122 (zie kaartje) worden onderheid. Vanaf half februari tot circa half maart komt er op deze locaties een heistelling te staan die de betonnen palen de grond in slaat. Het heiproces duurt per locatie maximaal twee weken. Voor elke fundering geldt een bouwtijd van ongeveer 1,5 maand. Als de fundering klaar is zal het OSP verder worden ingericht en kunnen de masten geplaatst worden. De verwachting is dat dit in de loop van mei gaat gebeuren.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.