Tennet plaatst eerste wintrackmast tussen Hazerswoude en Bleiswijk

Delen via:   
07 / 09 / 2017

De aanleg van de hoogspanningsverbinding Randstad 380 kV is ook tussen Bleiswijk en Leiderdorp in volle gang. Woensdagochtend 6 september is na een lange voorbereiding de eerste hoogspanningsmast van het meest zuidelijke deel van het traject neergezet ter hoogte van het Bentwoud. Een grote operatie aangezien het hier gaat om masten van een kleine 60 meter hoog.

De Randstad 380 kV Noordring-verbinding wordt in dit deel van de provincie Zuid Holland volledig bovengronds aangelegd. Hiervoor worden de nieuwe wintrackmasten gebruikt. Deze mast komt in de plaats van de 'oude bekende' vaktrekmast en heeft door zijn ranke vorm minder effect op het landschap. Ook heeft het  een kleiner magnetisch veld ten opzichte van de bestaande masten. In totaal waren er woensdag vijf grote vrachtwagens nodig om in alle vroegte de wintrackmast in delen aan te leveren. Vervolgens is de mast, die bestaat uit twee zogenaamde pylonen, met twee montagekranen opgebouwd.

De komende tijd zullen er meer masten geplaatst worden. Het tracé tussen Bleiswijk en Leiderdorp telt in totaal 45 mastlocaties waar in totaal 90 masten geplaatst worden. Als alles volgens planning verloopt wordt de 65 kilometer lange hoogspanningsverbinding Randstad 380 kV eind 2018 in gebruik genomen.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.