TenneT TSO start met heiwerkzaamheden naast het hoogspanningsstation

Delen via:   
09 / 09 / 2014

Op 15 september begint TenneT TSO BV met heiwerkzaamheden voor de aanleg van een fundering waar later dit jaar een nieuwe Wintrack mast op zal worden geplaatst. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de nieuwe 380kV hoogspanningsverbinding tussen Beverwijk en Bleiswijk. 

Werkzaamheden

Concreet betekent dit dat, volgens de huidige planning, op 12 september de heistelling wordt aangevoerd en op 15 september de heiwerkzaamheden starten op het terrein buiten het hoogspanningsstation, in de hoek gelegen naast de Rijksweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Heijmans.
Op het terrein komt een heistelling te staan, die de stalen buispalen de grond in slaat. Het heiproces zal maximaal twee weken duren. Dit zal wellicht enige geluidsoverlast geven voor u en uw werknemers tussen 07.00 en 17.00 uur. 

De fundering

Vervolgens wordt het beton gestort in twee fases waarmee het fundament gerealiseerd wordt. Het beton moet dan nog 1 maand uitharden.  Van deze werkzaamheden zult u als buurtgenoot weinig tot geen overlast ondervinden.  TenneT verwacht per locatie zeven tot negen weken nodig te hebben voor de bouw van het fundament.

Plaatsen van de Wintrack mast

Nadat het fundament gereed is zal de nieuwe mast geplaatst worden. 's Ochtends vroeg worden de mastonderdelen middels speciaal transport aangevoerd waarna de delen met twee hijskranen op het fundament worden geplaatst en vastgezet. Het plaatsen van een mast neemt ongeveer één tot twee dagen in beslag en zal weinig overlast geven. Volgens de huidige planning zal dit medio november plaatsvinden.

Vragen?

Wij hopen u met bovenstaande informatie voldoende geïnformeerd te hebben. Als u vragen of opmerkingen heeft dan horen wij dit uiteraard graag. U kunt ons bereiken per telefoon (026 373 3239) of per email (info@randstad380kv.nl) Meer informatie over het project is te vinden op www.randstad380kv.nl .Hier vindt u ook de actuele stand van zaken over de planning en de werkzaamheden. 
Regelmatig wordt er een nieuwsbrief verspreid met informatie over het gehele project. De volgende editie zal begin oktober verschijnen. Mocht u deze nieuwsbrief niet ontvangen, laat ons dat dan weten via info@randstad380kv.nl. Wij sturen u dan alsnog een exemplaar toe.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.