Tijdelijke afsluiting Vijfhuizerweg

Delen via:   
19 / 02 / 2019

Binnenkort starten we bij Vijfhuizen met de voorbereidingen voor het afbreken van de 'oude' vakwerkmasten in de omgeving van de Vijfhuizerweg. Deze masten maken deel uit van de bestaande 150 kV verbinding die gaat verdwijnen tussen Hoogspanningsstation Vijfhuizen op industrieterrein de Liede en hoogspanningsstation Haarlemmermeer in de wijk Floriande.

Start voorbereidende werkzaamheden verwijderen masten|
De eerste activiteiten bestaan uit het aanleggen van een bouwinrit vanaf de Vijfhuizerweg naar de mastnummers 79 en 80 (zie het kaartje onderaan dit nieuwsberichtf) en het aanleggen van werkwegen en -terreinen bij deze masten. In de week van 25 februariĀ  start aannemer VolkerInfra R380 (VIR380) hiermee.

Wat betekent dit voor u?
Om deze werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, wordt de Vijfhuizerweg tussen de Driemerenweg en de IJweg van maandag 25 februari tot en met vrijdag 1 maart tussen 09.00 uur en 16.00 uur afgesloten voor al het autoverkeer. Er is een omleidingsroute ingesteld, die met borden is aangegeven. De Vijfhuizerweg blijft tussen 09.00 uur en 16.00 uur wel toegankelijk voor landbouwverkeer en (brom)fietsers. Het kan zijn dat u af en toe even moet wachten tot werkverkeer is gepasseerd..

Afbreken masten
Als de voorbereidende werkzaamheden klaar zijn, kunnen de masten worden afgebroken. Als eerste halen we de geleiders (stroomdraden) uit de masten, waarna het afbreken van de masten kan beginnen. We verwachten dat het afbreken van de masten in april van start zal gaan.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.