Update aanpassen bestaande masten Lisse

Delen via:   
03 / 05 / 2018

In de winter zijn we begonnen met het aanpassen van de bestaande 150 kV- hoogspanningsverbinding tussen hoogspanningsstation Sassenheim en het opstijgpunt Turfspoor (mast 38, zie het overzichtskaartje) om de transportcapaciteit te vergroten. Dit is nodig om de leveringszekerheid in de toekomst te kunnen waarborgen. De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Randstad 380 kV, waar TenneT bezig is met de aanleg van een nieuwe 380 kV verbinding tussen Beverwijk en Bleiswijk en het aanpassen van de bestaande 150 kV verbindingen.

In de afgelopen maanden is service provider Reddyn en aannemer Goossen Te Pas Bouw in opdracht van TenneT bezig geweest met de eerste werkzaamheden om de fundaties en het staal van de masten 28A t/m 38 (bekijk onderstaand kaartje) vanuit Sassenheim richting Lisse te verstevigen.

De komende weken is aannemer Goossen Te Pas Bouw aan het werk bij de masten 35-37. Nadat de bestaande fundamenten zijn ontgraven wordt een werkvloer gestort, het huidige beton gedeeltelijk weggehakt en opgeruwd. (zie onderstaande foto). Hierna wordt een vergroting van het huidige fundament aangebracht (ondergronds) en wordt bovengronds het betonnen fundament verdikt.
Rondom deze werkzaamheden worden aanvullende verzwaringen van het staal in de masten uitgevoerd, hierbij wordt tevens gebruik gemaakt van hoogwerkers.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.