Update Randstad Noordring

Delen via:   
23 / 10 / 2015

‘Met hobbels en hindernissen toch op schema’

Geen bericht is goed bericht luidt het spreekwoord, en zo is het ook met de werkzaamheden voor de Randstad Noordring. Sinds de zomer hebben we gestaag doorgewerkt. Voor mast 1 tot en met 7 en 15 tot en met mast 23 zijn de fundamenten voor de Wintrackmasten klaar. 

Fundament

Een fundament bestaat uit palen, een onderplaat met daar daarop ‘poeren’ waar de mast op geplaatst wordt. Een poer is een betonnen blok, bedoeld om de krachten uit een bouwwerk over te dragen op de ondergrond (fundering op staal) of op de paalfundering. Bij masten 25 en 26 zitten de palen inmiddels in de grond en is de onderplaat  van het fundament gereed. Bij mast 27, 28 en 29 zijn we begonnen met heien. Vanaf de A9, ter hoogte van Spaarndam is goed te zien wat we aan het doen zijn. 

Wateroverlast

Zoals gezegd verloopt alles volgens schema. Toch hebben ook wij de nodige hindernissen en hobbels moeten nemen. De hevige regenval van de afgelopen weken was erger dan voorzien en zorgde voor de nodige wateroverlast. Dit leverde extra werkzaamheden voor ons op ten noorden van het Noordzeekanaal en bij enkele mastfundamenten in Spaarndam. Door extra drainage en zandpakketten hebben we ervoor gezorgd dat de ondergrond voor de heistellingen (apparaten die palen de grond in slaan) stabiel bleef. Dit alles heeft geen invloed gehad op de planning, maar zorgde wel voor extra werk.

Ondertussen zijn nagenoeg ook alle werkterreinen voor de aanleg van de tijdelijke hoogspanningsverbinding klaar. Deze loopt straks in Velsen-Zuid vanaf de A22 tot aan de Openbare Golfbaan Spaarnwoude.  De komende weken staan de mastfundaties van mast 27 tot en met 29 op de planning. Deze moeten rond de kerst klaar zijn. Houd ook onze Facebook-pagina in de gaten. Hiermee blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.