Verbetering noord-zuid fietspad IJtochtzone in mei

Delen via:   
08 / 04 / 2020

Aannemer Volkerinfra R380 (VIR) start begin mei  met het verbeteren van het noord-zuid fietspad langs de IJtocht, dat parallel loopt aan de Driemerenweg bij Beinsdorp. De werkzaamheden zullen eind mei zijn afgerond.

Staatsbosbeheer heeft in december 2019 tijdelijk het noord-zuid fietspad langs de IJtocht afgesloten. Het pad is in te slechte staat om er veilig te kunnen fietsen. Staatsbosbeheer is eigenaar van dit gebied en verantwoordelijk voor de veiligheid van fiets- en wandelpaden.

Sinds eind 2018 was het fietspad afgesloten in verband met de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding Randstad 380 kV Noordring, die in oktober 2019 in gebruik is genomen. Na de ingebruikname heeft de aannemer het fietspad in opdracht van TenneT hersteld, waarna het in het najaar van 2019 weer was opengesteld. Sindsdien ontving Staatsbosbeheer wekelijks klachten over de slechte staat van het fietspad. Om gebruik als fietspad weer toe te kunnen staan was herstel noodzakelijk.

Aannemer VIR gaat in opdracht van TenneT  in mei het noord-zuid fietspad langs de IJtocht dusdanig verbeteren dat er weer veilig kan worden gefietst. 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.