Watt kunnen wij je leren?

Delen via:   
11 / 06 / 2018

Het afgelopen half jaar was het een drukte van belang in het bezoekerscentrum van TenneT in Leiderdorp. Ruim 250 leerlingen van verschillende scholen uit het voortgezet onderwijs kwamen langs om kennis te maken met de energiesector en om zich te laten informeren over het grootste project van TenneT in Nederland op land: Randstad 380 kV Noordring. De bezoeken zijn onderdeel van de Watt-campagne. Een voorlichtingscampagne speciaal voor leerlingen met interesse voor techniek.

Programma

Op het bezoekerscentrum kregen de leerlingen een introductie van het project. Met een presentatie, filmpjes en een levensgrote maquette werd uitgelegd waarom deze 380 kV hoogspanningsverbinding wordt gemaakt en met welke innovatieve technieken dat gebeurt. Ook konden de leerlingen verschillende materialen vasthouden die worden gebruikt bij de bouw van de hoogspanningsverbinding. Daarnaast kregen de leerlingen een workshop met het thema elektriciteit. Tijdens deze workshop moesten de leerlingen een zogenaamde 'bibberspiraal' maken.

WATT? campagne

De energiesector is volop in ontwikkeling en daarom op zoek naar jonge talenten. Om (v)mbo’ers, havisten, vwo’ers en studenten de energiesector te laten ontdekken, is de WATT?-campagne in het leven geroepen. WATT? vestigt de aandacht op technische beroepen in de energiesector. Er valt namelijk veel leuk werk te doen. Alleen weten maar weinig leerlingen dat. WATT? geeft uitleg en informatie. 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.