Werkzaamheden Haarlemmermeer-Sassenheim

Delen via:   
11 / 08 / 2017

Start werkzaamheden Haarlemmermeer-Sassenheim

Sinds het najaar van 2014 is TenneT TSO B.V. in het noordelijke deel van de Randstad bezig met de aanleg van het eerste deel van de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Beverwijk en Bleiswijk. Dit is noodzakelijk om in de toekomst de leveringszekerheid van ons elektriciteitsnetwerk te garanderen. Hierbij passen we ook bestaande 150 kV-hoogspanningsverbinding tussen Haarlemmermeer en Sassenheim aan om de transportcapaciteit te verbeteren.

Dit najaar start service provider Reddyn in opdracht van TenneT met de werkzaamheden aan de bestaande 150kV-hoogspanningsverbinding tussen hoogspanningsstation Sassenheim en opstijgpunt Turfspoor (mast 38, bekijk het overzichtskaartje).

Daarnaast gaat aannemer Volkerinfra Randstad 380kV (VIR380kV) van start met de aanleg van de 150kV-ondergrondse verbinding tussen opstijgpunt Turfspoor (mast 38) en mast 181.

Werkzaamheden Reddyn en VIR380kV

Om de transportcapaciteit te verhogen, moeten we de fundaties en masten van de huidige 150kV verbinding verstevigen en de hoogspanningsdraden (geleiders) vernieuwen. Reddyn start dit najaar eerst met de fundatieversteviging van mast 38 (Turfspoor). Deze bouwen we namelijk om tot opstijgpunt. Tussen november 2017 en mei 2018 passen we de masten 28A t/m 38 aan. De bestaande bovengrondse 150 kV-verbinding vanuit Sassenheim gaat dan vanaf Turfspoor (opstijgpunt 38) ondergronds door naar mast 181 gelegen aan de N207 (zie overzichtskaartje).

Aannemer VIR380 kV legt de ondergrondse 150kV hoogspanningskabel aan en start in de week van 14 augustus met de aanleg van bouwwegen en werkterreinen, waarna vervolgens de ondergrondse kabel wordt aangelegd. Gedurende deze periode is de bestaande 150kV-hoogspanningsverbinding buiten bedrijf. Zodra de werkzaamheden gereed zijn gaat de spanning er eind 2018 weer op. Daarmee is de verbinding klaar voor de toekomst.

Wat merkt u van de werkzaamheden.

De komende periode zal er meer bouwverkeer in de omgeving van Turfspoor en de Lisserdijk te verwachten zijn. Om de hinder voor de omgeving te beperken is voor het bouwverkeer met een totaalgewicht onder 50 ton vanaf 14 augustus a.s. voorlopig een verkeersmaatregel ingesteld. Voor het bouwverkeer geldt een eenrichtingsroute vanaf Turfspoor richting de Lisserdijk (zoals aangegeven in bijgevoegd kaartje).

Inloopbijeenkomst

Tevens nodigen we u van harte uit voor een inloopbijeenkomst op woensdag 6 september aanstaande. TenneT, Reddyn en Volker infra Randstad 380kV zijn aanwezig om uitleg te geven en uw vragen te beantwoorden, zodat u weet wat er gaat gebeuren en wanneer en welke hinder u mogelijk kunt ondervinden. De inloopbijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur en wordt gehouden in De Engel, Heereweg 386 in Lisse. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.